Testimonials

“Het is al weer even geleden dat ik de darmspoelingen heb gehad. Ik wil je even laten weten, hoe het met me gaat.
In de vakantie in Griekenland heb ik nergens last van gehad, behalve dat ik geen lange wandelingen kon maken, omdat mijn linker been niet wilde.
Hier heb ik al langer last van en ik ga nu 1 maal per week naar de medische fitness om mijn beenspieren aan te sterken en mijn conditie te verbeteren.

Ik merk wel veranderingen t.o.v. de MS-klachten nadat ik de spoelingen heb ondergaan.
Dit uit zich vooral in meer gevoel in mijn handen en voeten, door af en toe stekende pijn en hevig tintelen in mijn vingers en tenen heb ik gemerkt dat er iets gebeurde.
Omdat ik gewend was aan het verminderde gevoel en eigenlijk niet beter wist, was het opmerkelijk dat ik de warmte van een theekopje en het gekriebel van de vloerbedekking onder mijn blote voeten opeens weer ervaarde en dit verbeterde gevoel is gebleven. Of het nu helemaal is zoals het zou moeten zijn, kan ik je niet vertellen, maar ik was/ben hier al heel blij mee!

Na de vakantie ben ik weer gaan werken in Brussel, maar nu maar 3 dagen in de week en dat is beter vol te houden. Mijn stoelgang is nog niet optimaal, maar gaat wel beter. Ik gebruik nog steeds de probiotica.
Ik slaap beter en zorg beter voor mezelf, ik verval nog weleens in mijn oude patronen, maar ben me daarvan bewust en dan fluit ik mezelf regelmatig terug.
Verder eet ik gezond en gebruik ik mijn voedingssupplementen, daar zorgt mijn man wel voor.”

——————————————————————————–

“Al heel erg lang had ik een opgezwollen buik, diverticuls en allerlei verschillende klachten van te hoge bloeddruk tot en met hartproblemen (boezemfibrileren). Verschillende diëten losten niets op. Bewegen dat deed ik echt: 2 x per week zwemmen, 2 x per week naar Fysiosport en iedere dag wandelen met de 2 honden, tenminste één uur. Maar er gebeurde niets.
Toen ik opeens een “levenlang fit” ging toepassen en van 123 kilo terug naar 115 kilo ging. Verder bleef alles echter bij hetzelfde.
Uiteindelijk kwam ik tijdens het zoeken via internet terecht op een site voor colon hydrotherapie.

Er ging ineens een hele hoop bij mij leven. Nu ben ik 4 maanden en 6 behandelingen verder.
Ik ben sindsdien nog 15 kilo kwijtgeraakt. Mijn bloeddruk is normaal, van 11 verschillende medicijnen slik ik er nu nog maar 2. Ik ben heerlijk op vakantie geweest en heb totaal geen problemen gehad. Iedereen die mij kent vraagt wat er gebeurt is.
Zonder overdrijven ben ik een heel nieuw leven gestart. Ik ben naar cursus voor gezond koken gegaan en lach de hele wereld toe.

Ben ontslagen bij de Uroloog. Ziet er allemaal geweldig uit. Maar dat is nog niet alles. Ben bij de behandeld cardioloog geweest. In overleg gestopt met bijna alles. Nog officieel 1 pilletje te slikken. Ben verlost van de trombosedienst. Daarvoor in de plaats dat éne pilletje. Hoef niet meer bij hem terug te komen. Bloeddruk is prima…. Enz. Enz.
Je begrijpt wellicht mijn blijdschap.

Het is alweer enige tijd geleden dat jullie wat van mij gehoord hebben. Er is inmiddels zoveel gebeurd dat ik toch even een berichtje stuur. Het allerbelangrijkste is dat het met mijn gezondheid heel goed gaat.
Natuurlijk zijn er altijd nog wensen, zoals een paar kilootjes minder maar goed daar wordt nog steeds aan gewerkt.
Nadat ik bijna 5 jaar in de WW heb gezeten kwam er plotsklaps de mogelijkheid om weer bij mijn laatste werkgever opnieuw in dienst te treden. En let wel inmiddels ben ik 63 jaar. Bij het CWI viel men bijna van verbazing om.
Dus nu werk ik weer voor minimaal 40 uur en met heel veel plezier.
Heel mijn omgeving staat nog steeds verbaasd naar mij te kijken hoe ik in de afgelopen jaren ben veranderd. Natuurlijk besef ik dat ik het allemaal zelf heb gedaan, maar toch………. soms kom je mensen tegen die je een zetje in de goede richting geven en te weten te motiveren.”

——————————————————————————–

“Al jaren heb ik last van ernstige obstipatie. Een vezelrijke voeding,veel water drinken en veel bewegen, het hielp allemaal niets. Bij een darmonderzoek in het ziekenhuis bleek dat ik diverticulosis had (divertikels in de dikke darm).Op zich niet zo ernstig, mits het maar geen diverticulitis(ontsteking van de divertikels)wordt. Om dit te voorkomen moet u zorgen voor een regelmatige, zachte stoelgang mevrouw!! En dus aan de laxeermiddelen!
Na 2 buikoperaties (baarmoederverwijdering en blaasverzakking) was de situatie zodanig verslechterd dat ik, zelfs met twee soorten laxeermiddelen, geen normale stoelgang meer had.
Ik had een artikel gelezen over colon hydrotherapie. Via de website nog wat meer informatie ingewonnen en toen een afspraak gemaakt. Na een intakegesprek heb ik 3 spoelingen in 1 week gehad en na een maand nog een herhalingsspoeling. Ik heb ook een voedingsadvies gekregen: veel fruit en groenten, geen koffie, wel kruidenthee, weinig vlees.
Mijn stoelgang is enorm verbeterd: ik gebruik geen laxeermiddelen meer, mijn buik is niet meer opgeblazen en hard en van mijn maagzuur ben ik ook nagenoeg verlost.
Over een half jaar ga ik weer voor een herhalingsspoeling. Mocht ik voor die tijd nog problemen krijgen, dan ga ik zeker eerder terug.”

——————————————————————————–

“Op mijn 34e jaar, ijkmoment het overlijden van mijn vader, kreeg ik voor het eerst last van een spastische darm. Dit uitte zich voornamelijk door een dagelijkse zeurende pijn in de onderbuik en een aantal malen per dag in een korte en hevige darmkramp. Door de jaren heen raak je hier wel aan gewend maar draagt het zeker niet bij tot een optimale levensvreugde. Regelmatig bezoek aan de huisarts alsmede een uitgebreid darmonderzoek in het ziekenhuis stelt je wel gerust dat er verder niets ernstigs aan de hand is, maar neemt de pijn niet weg.

Tijdens een aantal vrije dagen tussen kerst en nieuw las ik in een blad over de darmbehandeling/ontslakkingsmethode van colon hydrotherapie: onder een lage druk wordt er water tussen de 32 en 38 graden in je darm gebracht en wordt deze gelijktijdig gemasseerd. In de eerste week van januari heb ik de stoute schoenen aangetrokken – je moet toch even over de gene drempel heen – en een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Na 10 minuten werd mij al duidelijk wat de behandeling precies inhield, en wellicht net zo belangrijk, dat dit op een discrete, integere en vakkundige wijze zou plaatsvinden. Na een week van voorbereiding, weinig eten, heb ik inmiddels in één week drie behandelingen van + 55 minuten ondergaan en is het resultaat ronduit verbluffend te noemen. De zeurende pijn is verdwenen en de korte en hevige darmkramp is tot nu toe achterwegen gebleven.”

——————————————————————————–

“Mijn klachten zijn eigenlijk over. Mijn ontlasting is prima. Koffie en vlees rantsoeneer ik, dat gaat goed. Dus ik ben al met al tevreden over de behandeling.”

——————————————————————————–

“Jarenlang had ik dagelijks buikkramp of een opgezwollen buik na het (avond)eten. Verschillende diëten losten dit niet op. Ook een bezoek aan de huisarts leverde weinig op. Diagnose: u heeft geen ontstekingen, zorg ervoor dat u vezelrijk voedsel eet en beweeg regelmatig. Tja, what else is new?

Mijn lichaam zat voor mijn gevoel dichtgeslibd, ik voelde me altijd opgeblazen en wilde dolgraag van dat gevoel af.

Het boek ‘Wat je eet ben je zelf’ van dr. Gillian McKeith beschrijft een leefwijze die me erg aanspreekt: [1] de basis van iedere maaltijd bestaat uit groenten en [2] maak de juiste voedselcombinaties. Ook geeft het boek een heldere beschrijving van de colon hydrotherapie. Hoewel ik graag meer wilde weten over deze behandelingen, dacht ik dat deze vast alleen in Engeland en Amerika gegeven werden. Totdat ik in een weekblad een artikel las over de colon hydrotherapie. Toen heb ik onmiddellijk een afspraak gemaakt.

Inmiddels ben ik 2 maanden en 4 (pijnloze) behandelingen verder. Ik ben 3,5 kilo en een heleboel lucht (die ‘vast’ zat in mijn darmen) kwijtgeraakt. Het voelt alsof mijn lichaam een grote schoonmaakbeurt heeft gehad waardoor ik weer als een geoliede machine door het leven ga.

Ik ga nu (nog) bewuster met mijn eten om en plan zo nu en dan een behandeling, want ik wil dat vervelende opgeblazen gevoel nooit meer terug!”
——————————————————————————–

“Onlangs heb ik 3 behandelingen gehad, wat ik een bijzondere ervaring vond. Ik ben een jonge vrouw, zonder darmproblemen of andere lichamelijke klachten, maar wel bewust met mijn lijf en gezondheid bezig. Ik ben dan ook gegaan voor reiniging van mijn lichaam. In eerste instantie had ik er niet zo veel mee, darmspoelingen. Het lijf reinigt zichzelf toch wel? Waarom daar van buitenaf invloed op uitoefenen? Misschien was ik sceptisch, misschien zat er ook onzekerheid in: ik was wel bezig met wat mijn lijf ín gaat, maar hoe en wat er uit komt is een ander verhaal. Het werd me duidelijk dat het lijf niet zo simpel in elkaar zit als ik dacht. Dat darmen zichzelf wel leegmaken, maar dat dat nooit helemaal lukt. En dat dát allerlei consequenties kan hebben. Ik ben dan ook voor 3 behandelingen gegaan. De eerste behandeling was even wennen. Wel bijzonder om te kunnen zien wat er uit mijn lijf komt! Zat dat allemaal in mijn darmen? Vooral bij de derde behandling kwam er veel “oud materiaal” uit, en voelde het alsof ik aan het opruimen was. Een soort voorjaarsschoonmaak. In mijn lijf maar daardoor denk ik ook wat in mijn hoofd.

Na deze week voelde ik me schoon, mooi en leeg. Alsof ik weer een frisse start kon maken. Blij dat ik weer brood mocht eten en een wijntje mocht drinken wel, maar ook blij met de ervaring van die 5 dagen. Sindsdien ben ik nog wat bewuster met eten. We geven in onze maatschappij zoveel geld uit aan de buitenkant, wat meer aandacht voor de binnenkant kan geen kwaad!”

——————————————————————————–

“Ik ben inmiddels 34 jaar en heb de laatste tijd best veel meegemaakt. O.a. dat ik een jaar een ernstig zieke vader heb gehad, daarnaast ben ik zelf nog twee weken opgenomen geweest met zware longklachten en heb toen veel medicijnen gehad waaronder ook pretnison. Ondertussen ging het ook erg slecht met mijn relatie. Vlak na dat ik uit het ziekenhuis kwam is mijn vader overleden waar ik natuurlijk erg veel verdriet om had en nog steeds heb. In die tijd wist ik helemaal geen raad met mezelf en mijn relatie. Ik ging ook van allerlei kwaaltjes krijgen en mankeerde van alles zoals benauwd, moe, geen lust, geen energie, depri, moeilijk doen om niets, alleen willen zijn, twijfelen over het wel of geen kinderen met deze partner en heel veel medicijnen in mijn lichaam gehad. Ik ben uiteindelijk naar een homeopaat gegaan en heb heel veel geprobeerd maar niets hielp. Ik kreeg veel last van mijn baarmoeder en eierstokken en was al anderhalf jaar niet ongesteld geweest dus hup naar de gynaecoloog. Alles onderzocht en toen werd er gezegd dat ik tegen de overgang aan zat en dat ik snel kinderen moest nemen want anders zou het niet meer lukken. Nou ik in de stress! Een betrouwbare klant van mezelf vertelde over de darmspoelingen. Mijn klachten waren een opgeblazen gevoel, veel pijn en ook kon ik heel moeilijk naar toilet, ( 1 maal in de 2 á 3 dagen met veel pijn en moeite). De huid van mijn gezicht was erg onrustig en veel ontstekinkjes bij de mondhoeken. Ik sprong in de telefoon en heb meteen drie afspraken vast gelegd. Meteen na de eerste behandeling voelde ik me al veel beter, minder chagrijnig, minder moe, en meer energierijk. Op de ochtend van de tweede spoeling begon ik na anderhalf jaar weer spontaan te menstrueren. Ik was dolgelukkig en heel blij dat de natuur weer in werking was gezet en het was ook nog mooi helder rood van kleur. Yes!! Na de tweede spoeling veranderde mijn humeur en energieniveau nog meer in positieve zin. Mijn relatie ging steeds beter, ik voelde mij ook steeds mooier worden want ik viel ook nog eens kilo’s af en centimeters in omvang. Mijn werk ging ook oké en ik had weer zin in hardlopen. Wat kan zo’n derde spoeling dan nog brengen? Nou die was ook erg positief verlopen, ik had weer zin in sex, ik zorg weer goed voor mezelf met gezond eten en veel drinken. Veel water zeker 1,5 tot 2 liter water per dag en geen vlees meer. Wel veel gevarieerde groenten, fruit en kruidenthee, gewoon alles aan mijn lichaam doen wat gezond is zoals lekker buiten wandelen. Na het douchen een heerlijk warm en koud wisselbad. Alles wat ik nu wil doen, kan ik ook en het lukt zonder moeite. Ik krijg veel complimenten en dat is heel motiverend. Ik zou het iedereen willen adviseren om het voor jezelf te doen. Je hoeft niets te mankeren om je darmen te laten spoelen, ik heb zelf besloten om 2 maal per jaar een spoeling te laten doen. Het liefst zou ik een maal per week willen reinigen, want al mijn klachten zijn nu echt helemaal weg. Ik voel mij heerlijk en mooi en dankzij deze behandeling zit ik super in mijn vel en kan ik alles weer aan in mijn leven.”

Ik wil jullie hiervoor bedanken en voor de fijne, vertrouwde, rustgevende warme behandelingen.

——————————————————————————–

“Ik heb de laatste jaren regelmatig hoofdpijn, soms niet genoeg om een aspro te nemen, maar met name in het weekende toch altijd weer genoeg om niet 100 % fit te zijn.

Het viel me de laatste tijd op dat de opkomst van hoofdpijn tegelijkertijd optrad met aandrang voor de stoelgang.

Mijn vrouw heeft al jarenlang een lastige stoelgang, met een frequentie van 1 x per 2-3 dagen, zij kreeg het zelfs voor elkaar om een hele vakantie van 2 weken “op te sparen” .

Na het lezen van de informatie op de site over colon hydrotherapie besloten we tot een gezamenlijk bezoek Natuurlijk is het even wennen aan de behandelmethode, maar de professionele benadering geeft je al gauw een vertrouw gevoel.

Er was een enorm verschil in de effecten van de behandeling tussen mij en mijn echtgenote. Zij heeft na de eerste spoelings sessie ‘s-avonds tot wel 6 keer toe het toilet bezocht. Daarna kwam er niet veel meer los bij de 2e en 3e spoeling.

Ikzelf had bij de 1e en 2e spoeling niet echt het gevoel dat het ging helpen, tot aan de 3e sessie. Een forse hoeveelheid oud materiaal verliet mijn darmen en ook ik heb na de sessie enige keren het toilet bezocht. De reslutaten van de sessie beperken zich duidelijk niet tot de kliniek, maar ook thuis gaat het reinigingsproces door. Vanaf mijn 20e had ik een pijnlijk plekje, net boven de lies. Iets wat de therapeut bij de massage van de darm al direct constateerde. Na de eerste sessie leek dit wat erger te worden, en tijdens de derde sessie, bij het verliezen van het oude materiaal, was het plotseling weg.Ik heb 28 jaar gedacht dat het stress gerelateerd was!

Toch hebben we allebei ook dezelfde effecten van onze kuurweek gehad. We hadden allebei spierpijn in bovenbenen en in de onderrug. Dit blijkt het effect van de ontgiftiging In de voorlichtende gesprekken tijdens de sessie, heb ik het effect van koffie en zwarte thee en te weinig drinken van water als een van de boosdoeners “herkend”. We eten gezond, roken niet en drinken beide geen alcohol. Nu gebruiken we nauwelijks koffie, deze is ingeruild voor sterrenmunt thee. Op kantoor staat nu een flesje water op het bureau, en dit gaat 2 tot 3 keer per dag leeg.

Inmiddels zijn we 2 maanden verder. Zowel mijn vrouw als ik hebben een regelmatige stoelgang, in grote lijnen 3 x daags na de maaltijd Mijn opa bezigde een spreekwoord waarvan inmiddels de essentie is doorgedrongen: Houdt je roepertje en je poepertje open en laat de dokter naar de kloten lopen. Een oude volkswijsheid die in die tijd vooral leidde tot het nuttigen van pruimen.

Als u een goede “herstart” wilt maken kunnen wij u een colon hydrotherapie warm aanbevelen.”

——————————————————————————–

“Ik als jullie jongste cliënt van 9 jaar (nu 10) wil mijn ervaringen op deze site zetten,
zodat jullie weten wat er bij een darmspoeling gebeurd.
Ik kon altijd heel moeilijk naar de w.c. en moest van de kinderarts gewoon zakjes blijven gebruiken en daar kon ik het meedoen. Ik ben hier terecht gekomen en heb er zeker geen spijt van. Ik kan weer gewoon, zonder zakjes naar de w.c. en zonder pijn.
Ik ben geholpen door een lieve therapeut en die heeft alles heel goed uitgelegd en mij gerust gesteld.
Hij vroeg of ik nog vragen had maar ik had alles goed begrepen.
Misschien dat ik nog wel eens terug moet maar dat zien we dan wel weer.”