Uitleg Colonhydrotherapie

Colonhydrotherapie behandeling
Wanneer het lichaam in balans gebracht moet worden dan kan een behandeling in colonhydrotherapie niet uitblijven. Dit maakt uw gezondheid compleet. Wij zijn van mening dat een goede balans in lichaam en geest de levenskwaliteit verhoogt.

Een absolute oplossing voor uw gezondheid is colonhydrotherapie
De meeste mensen kennen het gevoel van een opgeblazen gevoel in de buik en andere klachten rondom de spijsvertering, diarree, obstipatie, slechte vertering, spastische darm, prikkelbare darm syndroom (PDS), gezond leven en toch niet kunnen afvallen naar het juiste gewicht.

Omdat de darm bij een groot ‘aanbod’ niet altijd zelf alle afvalstoffen op de juiste wijze kan afvoeren, raken in het lichaam gifstoffen opgeslagen. Niet alleen organen en weefsels van het lichaam raken onder de invloed van deze gifstoffen. Ook het concentratievermogen, het geheugen en de stemming worden vertroebeld waardoor de vitaliteit daalt, lusteloosheid wordt ervaren en energievermindering tot gevolg heeft.

Colonhydrotherapie is een hele ontspannen behandeling, aangenaam en effectief, waarbij men de aangekoekte darmwand reinigt. Veel mensen voelen zich opgelucht na één behandeling, het is echter noodzakelijk om minimaal een serie van 3 of 4 behandelingen te hebben in een korte periode om een begin te maken met het schoonmaken en het herstellen van de darm. Hoeveel behandelingen men nodig heeft hangt af van de gezondheid en de conditie van de darm van elk individu. De darm is een spier die in een bepaalde conditie verkeert. Door het trainen van de dikke darm komt deze weer in zijn normale peristaltische beweging.

De behandeling werkt als volgt
Gefilterd water op een aangename temperatuur tussen de 32 °C – 38 °C gaat met een lichte niet waarneembare druk de dikke darm in. Op het moment dat de natuurlijke peristaltische darmbeweging op gang komt, loopt al het water uit de dikke darm en door het masseren van de dikke darm laat het aangekoekte materiaal de darmwand los en verlaat samen met het water de dikke darm. Door dit tijdens de behandeling enkele keren te herhalen kan veel oud materiaal verwijderd worden.

Veel mensen hebben last van overgewicht. Tussen de 3 en 17 kilo aan aangekoekt materiaal kan aan de darmwand vastzitten. Een goede behandeling kan veel van deze overtollige kilo’s weghalen en daarmee ook het gevoel van een opgeblazen buik wegnemen.
Door colonhydrotherapie worden tevens de andere organen gereinigd, omdat ieder gedeelte van de dikke darm een orgaan vertegenwoordigt. Door deze behandeling raakt men bijvoorbeeld veel gifstoffen kwijt, waardoor de huid sterker en gezonder wordt.